AutoCAD 2016 voor developers

Het is weer de tijd van het jaar. De komende weken zul je veel informatie zien langskomen over de volgende release van AutoCAD, codenaam “Maestro”.


Compatibiliteit
AutoCAD 2016 is een DWG compatible release: hetzelfde fileformaat als AutoCAD 2013, 2014 and 2015. Het is ook een binary applicatie compatible release: Object ARX en .NET apps ontwikkeld voor AutoCAD 2015 zouden in 2016 moeten werken.

Lees het complete bericht op Kean’s blog – Through the Interface

Vooraankondiging BGT Congres ‘Tour de BGT’ – Save the date!

11 juni | Congrescentrum 1931 | ‘s Hertogenbosch

Het BGT Congres is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Geonovum, Kadaster, KING, SVB-BGT, Dataland en GeoBusiness Nederland. Meer informatie over de opzet van het congres en de inschrijving volgen later. Houd alvast de datum vrij in de agenda!

Asterix, Obelix en Idefix, een vervolg door @KPNWebcare

klik hier voor de PDF versie van de briefNaar aanleiding van het uitgebreide Twitter contact wat ik onlangs met @KPNWebcare heb gehad vanwege ietwat stagnatie in de levering van ons glasvezel netwerk, stuurden ze mij vandaag een aantal DvD’s van Asterix en Obelix.

Vorige week zagen we dat je een post hebt geplaatst over je interne WiFi netwerk. Wij voelen ons de toverdrank van Panoramix die door het internet netwerk vliegt. Omdat wij ook zo’n fan van de onoverwinnelijke Galliers zijn, sturen we je een kleinigheidje om weer te kunnen genieten van deze tijdloze serie.

Wat een geweldig goede customer support actie. Helemaal blij mee.

Asterix, Obelix en Idefix

Ons interne netwerk bestaat uit een KPN Experiabox v8 router ( Asterix ) waarop het glasvezel netwerk binnenkomt en wordt gedistribueerd naar een Apple Airport TimeCapsule ( Obelix ) ons interne WiFi base station op kantoor. Het netwerk signaal wordt versterkt door een Apple AirPort Express ( Idefix ) WiFi router die in de woonkamer staat. Hierdoor is overal in huis en op kantoor een perfect werkend WiFi netwerk beschikbaar.

Evides standaardiseert op Infor EAM

gelezen op Computable website

Waterbedrijf Evides voert Infor Enterprise Asset Management (EAM) in. Door die implementatie standaardiseert het bedrijf het beheer van eam-processen van verschillende afdelingen op Infor EAM. Naast de afdeling Productiewater zet nu ook de afdeling Infra het softwarepakket in. Het aantal gebruikers is daarmee verdubbeld tot ongeveer vierhonderd man. De afdeling Productiewater maakt sinds 2002 gebruik van Datastream 7i, die leverancier is in 2006 door Infor overgenomen.

Het waterbedrijf heeft Infor EAM gecombineerd met het ESRI ArcGIS (geografisch informatie systeem) en Autodesk AutoCAD Map. Door een standaardkoppeling tussen Infor EAM en ArcGIS worden gegevens gesynchroniseerd. Ineke Verwijs, ict-manager bij Evides licht toe: ‘ArcGIS is sterk in het visualiseren van onze assets op kaarten, terwijl EAM een ‘best of breed’-oplossing is voor het ondersteunen van onze management-processen.’

De afdeling Infra, verantwoordelijk voor de levering van het drinkwater, maakte gebruik van een eigen asset managementsysteem, gebaseerd op maatwerk. De eam-processen zijn nu gestandaardiseerd zodat de afdelingen Productie drinkwater (verantwoordelijk voor de zuivering), Industriewater (maatwerkinstallaties) en Infra (levering) op dezelfde wijze eam uitvoeren. Infor: ‘Hierdoor kunnen de ruim vijf miljoen assets beter beheerd worden en is de analyse eenduidig.’

vdPDevelopment is als sub-contractor van de CAD leverancier NedGraphics betrokken bij de ontwikkeling van het AutoCAD Map maatwerk