vdPCADdesign

Leidingen als slimme CAD-objecten tekenen?
Dat kan!

Vanuit de behoefte om riool-huisaansluitingen digitaal op te slaan heeft vdPConsulting onlangs een implementatie van vdPCADdesign opgeleverd.

Uitgangspunt was het opvoeren van de riool-huisaansluitingen in AutoCAD waarmee schaal 1:200 tekeningen kunnen worden gemaakt. De AutoCAD polylines en blocks worden voorzien van aanvullende informatie waardoor een export naar ESRI Shape bestanden kan worden uitgevoerd. Deze bestanden vormen input voor het BOR systeem waarin oa. de riolering van de gehele gemeente wordt beheerd.

Bij het opvoeren van nieuwe leiding features moeten eerst de properties conform datamodel ingevuld/geselecteerd worden, waarbij sommige verplicht zijn. Daarna kan de gebruiker – als gebruikelijk met een polyline – de leiding geometrie opvoeren. Bij het afsluiten van de polyline, wordt de leiding getekend, op de juiste NLCS-laag, met kleur en lijntype. De Xdata-informatie wordt eraan gekoppeld en daarmee wordt een label gecreëerd. Deze labels “kleven” aan de leidingen en wanneer de locatie van de leiding met reguliere AutoCAD functie wordt aangepast; grip edit, insert vertex etc. worden de labels ook aangepast.

vdPCADdesign is een C#.NET utility en beschikbaar voor diverse AutoCAD-versies.

Momenteel wordt de uitbreiding voor het rioleringshoofdstelsel geïmplementeerd. Voor zowel ontwerp als revisie tekenwerkzaamheden.

Meer informatie?
Vraag het de cadgis-specialist of lees vdPCADdesign artikelen op ons weblog.