vdPClassify, ribbon toolbar functies

vdPClassify is ontwikkeld om informatie over DWG-elementen op te slaan in een migratie-schema en hierin tevens de ‘mapping’ vast te leggen naar de betreffende database-tabellen en attributen.

Toolkit functies

 • vdPClassifyExcelExport, schrijft inhoud van de tekening (entities, attributen, xdata, xrecord en objectdata) naar XML en Excel.
 • vdPClassifyInfo, toont data (attribute, xdata, xrecord en/of objectdata) van een entity in een info schermpje.
 • vdPClassifyGMLfile, schrijft de huidge DWG naar GML.
 • vdPClassifyCADfile, schrijft de huidige DWG naar een kopie met een andere structuur.
 • vdPClassifyXLSfile, schrijft de huidge DWG naar Excel.

Runtime functies

 • vdPClassifyGMLconversie, selecteert een folder met DWG’s en schrijft deze één voor één naar GML-bestanden.
 • vdPClassifyCADconversie, selecteert een folder met DWG’s en schrijft deze één voor één naar een kopie met een andere structuur.
 • vdPClassifyXLSconversie, selecteert een folder met DWG’s en schrijft de inhoud hiervan één voor één naar lijsten in Excel-bestanden.
 • vdPClassifyAbout, toont het About-scherm met gebruiker en licentie-informatie.

Meer informatie?
Vraag het de cadgis-specialist

van KPN Ondernemerspakket naar KleinZakelijk Internet

Half juni werd ik gebeld door een commercieel medewerker van KPN met een aanbieding.

Na allerlei vragen over kassasystemen, pinautomaten, observatiecamera’s, een vast IP-adres – waar ik allemaal negatief op moest antwoorden – bleek dat ze mij wel van dienst konden zijn met een snellere internetaansluiting. Ik zou kunnen overstappen van het Ondernemerspakket naar KleinZakelijk, 2x zo snel internet voor een lagere prijs. Welke ondernemer is daar nou niet gevoelig voor?

Om de order te kunnen verwerken moest ik wel even een paar vragen beantwoorden die opgenomen moesten worden. En opnieuw diezelfde vragen kassasystemen etc, maar nu voor de opname. Tijdens die opname heb ik nog wel even gezegd dat ik ervan uit ging dat mijn huidige contract werd opgeheven. Ik dacht, dan staat het maar vast op het bandje, nietwaar.

Enkele uren later kreeg ik een collega van die commercieel medewerker aan de telefoon en die wilde mij nogmaals hetzelfde verkopen. Dat gesprek was snel ten einde.
De volgende dag werd ik gebeld door de lijnmanager van de beide commercieel medewerkers, die met mij de order nog even wilde doorlopen. Daarop stond namelijk niet vermeld dat ik een glasvezelverbinding had en dat was toch wel van belang…. Opnieuw de order (voor de 2e keer) ingesproken, waarbij alle vragen over kassasystemen etc. wéér aan de orde kwamen.

Ik had een bepaalde datum afgesproken voor de oplevering inclusief installatie door een monteur. Da’s gratis en welke ondernemer is daar nou niet gevoelig voor?

Toen ik de bevestiging van de installatiedatum kreeg, bleek tot mijn verbazing dat een andere datum gepland stond; in onze vakantie. Daarover gebeld en de datum werd aangepast. Opnieuw bleek dat er een verkeerde datum op de bevestiging stond. Opnieuw gebeld etc.
Uiteindelijk kwam de monteur één dag na onze vakantie en alles werkte naar tevredenheid.

Ons interne netwerk bestaat nu uit een KPN Experiabox v10a router (Asterix) waarop het glasvezelnetwerk binnenkomt en wordt gedistribueerd naar een Apple Airport TimeCapsule (Obelix en Obelix_5GHz) ons interne WiFi base station op kantoor. Het netwerksignaal wordt versterkt door een Apple AirPort Express WiFi router die in de woonkamer staat. Hierdoor is overal in huis en op kantoor een perfect werkend WiFi netwerk beschikbaar. Op de Experiabox is nu de gasten WiFi (Idefix) geïnstalleerd. Aan het netwerk hangt onze draadloze HP printer (Panoramix). En de muziek wordt in de woonkamer afgespeeld met behulp van Airplay (Assurancetourix).

Alles uiteindelijk toch helemaal in orde, zou je zeggen.
Maar…

Ondertussen had ik een factuur van het Ondernemerspakket voor de maand augustus en direct na de oplevering een factuur van KleinZakelijk voor half juli tot half augustus. Daarover gebeld en het Ondernemerspakket bleek nog niet opgezegd, dat zou de klanttevredenheid-medewerker wel even doen en de volgende maand zou deze worden gecrediteerd.

Tot mijn verbazing kreeg ik gisteren opnieuw een factuur voor het Ondernemerspakket voor de maand september. Dus vanmorgen opnieuw gebeld. Na 4x het hele verhaal inclusief klantnummers en factuurnummers aan 4 verschillende klanttevredenheid-medewerkers te hebben verteld, die allemaal begripvol waren en het allemaal wel even gingen nazoeken, maar waarmee na 5 minuten wachten plots de verbinding automatisch werd verbroken…. Kreeg ik uiteindelijk klanttevredenheid-medewerker nr. 5 aan de telefoon die van de afdeling opheffingen was. Die kon voor mij – eenvoudig – het oude contract opzeggen en een creditering aanvragen. Van beide had ze ordernummers voor me ter referentie.

We zullen zien…

vdPClassify voor NLCS

vdPClassify kan ook worden ingezet om bestaande DWG-bestanden met een eigen laag codering om te zetten naar naar DWG-bestanden compatible met NLCS (= Nederlandse CAD-standaard voor de GWW-sector). Hiertoe worden specifieke data-filters gemaakt en property-filters voor de conversie ingericht.

Tijdens de analyse fase wordt inzicht verkregen in de huidige laag coderingen, gebruikte lijn typen en blok namen. Daarna wordt een ‘mapping’ gedefinieerd naar de betreffende NLCS-coderingen. Wanneer de stuurtabel hiermee is ingericht, wordt door de vdPClassify conversie functie de bestaande structuur snel en betrouwbaar omgezet naar een NLCS-structuur in de DWG.

Meer informatie?
Vraag het de cadgis-specialist

vdPClassify, migratie fase

vdPClassify is ontwikkeld om informatie over DWG-elementen op te slaan in een migratie-schema en hierin tevens de ‘mapping’ vast te leggen naar de betreffende database-tabellen en attributen.

Vanuit de vdPClassify analyse worden de filters in de migratie stuurtabel gemaakt:

 • Is de laagnaam gelijk aan ”Kabels_OV”?
 • Is er objectdata gekoppeld met als tabelnaam “Kabels”?
 • Dan is het object een “Kabel_OV” feature.

Vervolgens wordt met behulp van krachtige property-filters informatie uit de objecten gelezen.

 • Geometrie vanuit de coördinaten.
 • Uniek ID vanuit AutoCAD-handle.
 • Themanaam staat direct in stuurtabel.
 • Materiaal vanuit objectdata.
 • etc.

Als voorbeeld het resultaat van één AutoCAD polyline uitgeschreven naar GML met beperkte IMKL-informatie.

Meer informatie?
Vraag het de cadgis-specialist

vdPClassify, analyse fase

vdPClassify is ontwikkeld om informatie over DWG-elementen op te slaan in een migratie-schema en hierin tevens de ‘mapping’ vast te leggen naar de betreffende database-tabellen en attributen.

De eerste stap in een vdPClassify project is een onsite analyse van de betreffende AutoCAD DWG bestanden. Met behulp van functies uit de vdPClassify toolkit kan één van onze consultants informatie over de tekening(en) analyseren. Denk daarbij aan een overzicht van de laagnamen die in gebruik zijn, welk soort elementen staan hierop en is hier in de vorm van xdata of objectdata informatie aan gekoppeld. Kan uit de structuur van de laagnamen een classificatie worden afgeleid, vertellen kleur of lijntype iets over de status van het object etc.

Op basis van deze informatie kunnen de slimme data-filters worden gebouwd waarmee de gewenste objecten uit de tekening(en) kunnen worden gefilterd.

Meer informatie?
Vraag het de cadgis-specialist