Is een iPad eigenlijk gewoon een grote iPhone ?

Evernote op IpadSinds kort in het bezit van een iPad2. Is het nu gewoon een grote iPhone, waarmee je alleen niet kunt bellen ? Nou ja, doordat ze beide hetzelfde iOS operating systeem gebruiken en doordat er veel applicaties geschikt zijn voor beide devices zou je dat bijna zeggen.
Maar de meeste apps hebben voor de iPad een aangepaste user interface waarbij het hele scherm wordt gebruikt. Daardoor werken ze net even fijner dan op het kleine schermpje van de iPhone.

De applicatie die ik op mijn iPad het meeste gebruik is Evernote. Bijzonder handig om tijdens besprekingen notities te maken en deze via de Cloud met al mijn devices te delen.
Een andere veelgebruikte applicatie is iBooks, heerlijk om boeken te lezen op mijn iPad en via de Cloud mijn bookmarks te delen met mijn iPhone en daarop verder te lezen.

Leave a Reply