AutoCAD® Map 3D 2010 – wat is nieuw(s)

AutoCAD® 2010 software
AutoCAD Map 3D 2010 software bevat alle functionaliteit van AutoCAD 2010.

Gebruikersvriendelijke Ribbon Interface
De nieuwe ribbon-style user interface ( UI ) kan de productiviteit verhogen, door het aantal handelingen te verminderen om functies uit te voeren. Deze interface presenteert de verschillende functies in een beknopt visueel formaat, zodat u snel de gewenste functies kunt kiezen. De ribbon is aan te passen en uit te breiden, waardoor deze geschikt kan worden gemaakt voor elke gebruiker.

Verbeterde functies voor het importeren van Landmeetkundige gegevens
Verbeterde functies voor het importeren van Landmeetkundige gegevensAutoCAD Map 3D Survey functionaliteit concentreert zich op het verwerken van puntobjecten. Deze functionaliteit helpt u om uw landmeetkundige data te organiseren, te beheren en deze te integreren in de AutoCAD Map 3D omgeving.
Deze functies bestaan oa. uit direct importeren van:
– ASCII punten-bestanden en LandXML data
– Survey datastores ( FDO-databronnen ) en schema’s
– Points groups ( punten-groepen )
– FDO-features vanuit Survey-featues

Nieuwe Data Analyse functionaliteit
Nieuwe Data Analyse functionaliteitEr zijn een aantal nieuwe overlay functies toegevoegd, waardoor de data analyse functionaliteit van AutoCAD Map aanzienlijk is verbeterd:
– Intersect
– Union
– Erase
– Identity
– Clip
– Paste
– Symmetric difference
NB: deze functies werken alleen op FDO-features

Nieuw Workflow Framework
Nieuw Workflow FrameworkMet behulp van Windows® WorkflowTM Foundation, maakt AutoCAD Map het eenvoudig om vaak voorkomende handelingen in een werkproces onder te brengen.
Dit Workflow Framework ondersteunt u in het bouwen van eenvoudige, maar ook complexe werkprocessen voorzien van programmeer logica ( if … then … ) met behulp van een Visual Editor.

Nieuwe FDO-providers
Nieuwe FDO-providersAutoCAD Map 3D 2010 ondersteunt nu ook Microsoft SQL Server 2008 met de nieuwe Spatial functionaliteit.
Daarnaast is er een Autodesk FDO-Provider for GE Smallworld beschikbaar in het Subscription Center voor gebruikers met een Autodesk® Subscription contract.

Leave a Reply