GeoFort: Serious Game 3D Dijkdoorbraak

Kom op 6 juli naar de Serious Game 3D Dijkdoorbraak:
We vergelijken burgemeesters en kinderen. Hoe pakken ze een watersnoodramp aan?
´╗┐

Serious Game 3D DijkdoorbraakWie kunnen het beste een watersnoodramp voorkomen? Burgemeesters of tieners? Op zaterdag 6 juli wordt de Serious Game 3D Dijkdoorbraak gespeeld op GeoFort waar burgemeesters spelen tegen kinderen. Zowel de groep burgemeesters als de groep leerlingen vormen een crisisteam. Op het moment dat de dijk doorbreekt, is het zaak dat de crisisteams met behulp van digitale middelen het risico in kaart brengen, snel handelen en effici├źnt communiceren. Het team dat dit het beste doet en hiermee een watersnoodramp voorkomt, wint.

Direct na de game wordt de uitslag bekend gemaakt waardoor conclusies getrokken kunnen worden over de verschillende werkwijzen van burgemeesters en tieners. Aansluitend debatteren burgemeesters, kinderen, dijkgraaf Roelof Bleker van Waterschap Rivierenland en onderzoeker Adwin Bosschaart hierover onder leiding van initiatiefneemster en directeur GeoFort Willemijn Simon van Leeuwen.

Ondertussen kunnen alle overige bezoekers workshops volgen, lezingen bijwonen, op het terras zitten, lekker rondstruinen op het park: er is genoeg te doen!

>>bekijk hier het programma

Leave a Reply