Partnerovereenkomst GeoFort en GeoGilde

Het GeoGilde is een vereniging van zelfstandig ondernemers of medewerkers van kleine ondernemingen op het gebied van geo-informatie en heeft als doel het bevorderen van samenwerking en kennisuitwisseling tussen de leden.

GeoFort brengt de geo-wereld op een aansprekende manier naar buiten. Het gaat in het bijzonder om geo-technieken waarbij het ruimtelijk denken de basis vormt: alle technieken waarbij de X,Y,Z coördinaten een cruciale rol spelen. Denk daarbij aan ruimtelijke vraagstukken: zoals het inmeten van het aardoppervlak met diverse meetinstrumenten tot het bewerken en visualiseren van gegevens in statische kaarten of in dynamische simulaties. Technieken zoals Google Earth, Tom Tom, maar ook moderne iPhone applicaties zoals Layar. GeoFort is hét visitekaartje van Geo-Nederland waarbij zowel de zakelijke geo-wereld, het geo-onderwijs, de gebruikers en de overheid betrokken zijn.

De individuele doelstellingen van het GeoFort en GeoGilde gaan goed samen. GeoFort is een verbindende factor in de geo-sector en biedt een fysieke, onafhankelijke locatie waar geo-professionals samen kunnen komen. Daarnaast wordt elk lid van GeoGilde “Vriend van GeoFort”. Op donderdag 23 december a.s. zal de partnerovereenkomt officieel ondertekend worden.

Randy Benjamins, voorzitter GeoGilde – “In de samenwerking met GeoFort maakt het GeoGilde graag gebruik van de fysieke locatie. De doelstellingen van GeoFort zijn voor de gehele geo-sector en dus ook voor onze leden van groot belang. Beide organisaties vullen elkaar aan en wij kijken uit naar een succesvol partnership!

website: www.GeoGilde.nl en www.GeoFort.nl

Leave a Reply