vdPClassify, introductie

vdPClassify is ontwikkeld om informatie over DWG-elementen op te slaan in een migratie-schema en hierin tevens de ‘mapping’ vast te leggen naar de betreffende database-tabellen en attributen. vdPClassify is een .NET utility beschikbaar voor diverse AutoCAD-versies en kan een folder met AutoCAD & AutoCAD Map DWG’s en MicroStation DGN’s verwerken.

vdPClassify wordt momenteel ingezet bij data-migratie projecten ten behoeve van de WIBON (= Wet informatie-uitwisseling boven en ondergrondse netten en netwerken).
Door middel van slimme data-filters worden objecten uit de tekeningen gefilterd. Vervolgens wordt met behulp van krachtige property-filters informatie uit de objecten gelezen.

In z’n algemeenheid kun je in een CAD-tekening objecten herkennen aan een combinatie van entitytype en layername, linetype of blockname. Met behulp van deze combinatie kan het IMKL-objecttype worden bepaald. Daarnaast bevatten CAD-elementen informatie in de vorm van blockattributes, xdata of objectdata. Deze informatie kan worden omgezet naar IMKL-attributen.

vdPClassify bestaat uit een consulting-toolkit. Hiermee kunnen we een onsite analyse uitvoeren, een migratie stuurtabel maken en de data in het gewenste formaat uitschrijven.
Gebruikers kunnen vervolgens zelfstandig de conversies uitvoeren met behulp van de vdPClassify-runtime.

Meer informatie?
Vraag het de cadgis-specialist

Leave a Reply