AutoCAD Map – Break, Trim en CleanUp

In mijn vorige post van AutoCAD Map DWG naar BGT conform IMGeo heb ik het gehad over het project waarbij lijngerichte tekeningen geschikt moeten worden gemaakt om naar een vlakgerichte database te migreren.

Het gaat hierbij om stroken kaarten langs provinciale wegen, met daarop de wegen, fietspaden, sloten, terreinen enz.
Aan deze tekeningen moet de kadastrale eigendomsgrens worden toegevoegd. Daarbinnen valt de data die gestructureerd moet worden, want dit valt straks onder het bronhouderschap van de provincie mbt. de BGT.
Het gebied buiten de eigendomsgrens valt onder het bronhouderschap van de betreffende gemeente.

Boundary BreakMet behulp van de Boundary Break functie kan de topografie worden “versneden” met de eigendomsgrens. En met behulp van Boundary Trim kunnen het binnen & buiten gedeelte van elkaar worden gescheiden.

Voor het structureren van het gebied binnen de eigendoms polygoon wordt gebruik gemaakt van de standaard CleanUp functionaliteit van AutoCAD Map.
Met behulp van een wizard interface kunnen de betreffende elementen worden geselecteerd, vervolgens moeten de cleanup actions worden ingesteld in een specifieke volgorde, met toleranties die passen bij de nauwkeurigheid van het kaartmateriaal.
Alle cleanup instellingen kunnen na zorgvuldig testen worden opgeslagen in een cleanup profile, zodat deze eenvoudig in de volgende tekeningen kunnen worden hergebruikt.

in mijn volgende post zal ik het genereren van de vlakken voorzien van IMGeo classificaties beschrijven

One Reply to “AutoCAD Map – Break, Trim en CleanUp”

Leave a Reply