Van AutoCAD Map DWG naar BGT conform IMGeo

Momenteel ben ik betrokken bij een AutoCAD BGT pilot project. Aanleiding voor het uitvoeren van deze pilot is de invoering van de Basisregistratie Grootschalige Topografie ( BGT ) geclassificeerd conform het Informatiemodel Grootschalige Geografie ( IMGeo ).

Undershoot - OvershootOm vanuit lijngerichte tekeningen naar een vlakgerichte database te kunnen migreren, zullen de lijnen, die de vlakken moeten gaan vormen, aan geometrische voorwaarden moeten voldoen.
De lijnen moeten netjes op elkaar aansluiten. Is één van de lijnen te kort, dan is er mogelijk sprake van een undershoot. Schieten de lijnen onder elkaar door en is er ter plaatse van het snijpunt geen tussenpunt, dan is er mogelijk sprak van een overshoot.
In beide gevallen zullen deze lijnen moeten worden opgeknipt, zodat er snijpunten worden gemaakt. Anders kunnen er namelijk geen vlakken worden gevormd.

AutoCAD Map kent hiervoor CleanUp functionaliteit om de tekeningen (semi)automatisch op te schonen en Topology functionaliteit om vlakken te vormen.

in de komende posts zal ik meer inhoudelijk ingaan op dit werkproces

One Reply to “Van AutoCAD Map DWG naar BGT conform IMGeo”

Leave a Reply